________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/06/2015

Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΧΑΛΚΗΣ (ΦΩΤΟ)


Στην Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος Χάλκης, όπου και η Θεολογική Σχολή, τελέστηκε χθες, Κυριακή των Βαϊων το απόγευμα, η Ακολουθία του Νυμφίου, χοροστατούντος από του Παραθρονίου, κατά την τάξιν, του Σεβ. Μητροπολίτου Προύσης Ελπιδοφόρου, καθηγουμένου της Ι. Μονής. 
Οι ακολουθίες της Μ. Εβδομάδος τελούνται κανονικά στην Μονής της Αγίας Τριάδος, και σε όλες χοροστατεί ο Μητροπολίτης Προύσης. 
Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που παραθέτουμε εδώ είναι από την χθεσινή Ακολουθία του Νυμφίου. 


1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κίτρους.7 Απριλίου 2015 στις 10:24 π.μ.

    Μπορεί η Θεολογική Σχολή της Χάλκης να είναι κλειστή για πάνω από σαράντα χρόνια, η Ιερά Μονή όμως, παραμένει ανοιχτή συνεχίζοντας την πορεία της μέσα στον χρόνο και την ιστορία. Η παρουσία του Μητροπολίτου Προύσης Ελπιδοφόρου, καλού φίλου και καταξιωμένου Πανεπιστημιακού, αλλά και εκλεκτού Ιεράρχου της Μεγάλης Εκκλησίας, έδωσε άλλη πνοή στην Σχολή αλλά και σε αυτήν την Ιερά Μονή. Οι πατέρες πού υπάρχουν εκεί και διακονούν, κάτω από την καθοδήγηση του Αγίου Προύσης, και με τις ευχές και τις ευλογίες του Πατριάρχου μας κυρίου Βαρθολομαίου, συνεχίζουν την μαρτυρία και την διακονία τους σε αυτό το ιστορικό παλλάδιο του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου. Καλή Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, καλό Πάσχα και κάθε ευλογία από τον Άγιο Φώτιο Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως για την Ιερά Μονή και την Σχολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails