________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/03/2015

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΥΘΗΡΑΝΟΥΣ (ΦΩΤΟ)


Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής Ησαϊα, της Εκκλησίας της Κύπρου, τελέστηκε σήμερα το πρωί στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ρόδο, συλλειτουργούντων κληρικών - αντιπροσώπων των Ορθοδόξων Εκκλησιών που συμμετέχουν στην Διεθνή Μικτή Επιτροπή του Διαλόγου Ορθοδόξων και Λουθηρανών. 
Συμπροσευχόμενοι ήσαν οι Μητροπολίτες Σασίμων κ. Γεννάδιος, Ρόδου κ. Κύριλλος (Οικουμενικό Πατριαρχείο) και Άκκρας Σάββας (του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας). 
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Ορθόδοξος Συμπρόεδρος, Μητροπολίτης Σασίμων κ. Γεννάδιος, αναφέρθηκε στην ιστορία του διμερούς αυτού Διαλόγου και στην ιστορικότητα του Καθεδρικού Ναού που φιλοξένησε τις Πανορθόδοξες Διασκέψεις της Ρόδου (1961, 1963 και 1964).
Επίσης, ευχαρίστησε τον οικείο ποιμενάρχη, Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο, για την φιλοξενία της 16ης Ολομέλειας του Διαλόγου με τους Λουθηρανούς στην επαρχία του.
Οι εργασίες της Ολομέλειας θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 5 Μαϊου. 

Πρώτος των Διακόνων, ο Πανοσιολ. Δευτερεύων της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Θεόδωρος
Οι Μητροπολίτες Σασίμων Γεννάδιος και Ρόδου Κύριλλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails