________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/29/2015

ΟΙ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα χοροστατήσει στις Ακολουθίες της Πεντηκοστής στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου ως ακολούθως: 
- Σήμερα Παρασκευή 29 Μαΐου στις 4.30 το απόγευμα κατά την Ακολουθία του Εσπερινού και αύριο το πρωί στην Θ. Λειτουργία του Σαββάτου των Ψυχών. Στο τέλος ο Πατριάρχης θα τελέσει Τρισάγιο και θα αναγνώσει τις συγχωρητικές ευχές και τα ονόματα υπέρ αναπαύσεως. 
- Το Σάββατο 30 Μαΐου το απόγευμα στον Μ. Εσπερινό της εορτής της Πεντηκοστής. 
- Την Κυριακή το πρωί θα προστή της καθιερωμένης Πατριαρχικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας και εν συνεχεία θα τελέσει τον Εσπερινό του Αγίου Πνεύματος και θα αναγνώσει τις Ευχές της Γονυκλισίας. Επίσης, θα χειροθετήσει στο οφφίκιο του Άρχοντος Διδασκάλου του Γένους τον καθηγητή Γλωσσολογίας Γεώργιο Μπαμπινιώτη. 
- Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 1η Ιουνίου 2015, ο Πατριάρχης θα χοροστατήσει στην Θ. Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίας Τριάδος Ταξείμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails