________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/29/2015

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΑΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ESSLINGEN ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ (ΦΩΤΟ)


Την Δευτέρα 25 Μαΐου τ.έ. (γερμανική αργία) με τη συμμετοχή δεκάδων κληρικών και χιλιάδων λαού, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γερμανίας και Έξαρχος Κεντρώας Ευρώπης κ. Αυγουστίνος, συμπαραστατούμενος από τους βοηθούς Επισκόπους Αρίστης κ. Βασίλειο, Λεύκης κ. Ευμένιο και Αριανζού κ. Βαρθολομαίο τέλεσε τα εγκαίνια του ιερού ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην ενορία Esslingen (περιοχή Στουτγάρδης). 
Στον ίδιο ναό κατά την επίσημη επίσκεψή του στη Γερμανία το Μάϊο του 2014, ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος τέλεσε Θεία Λειτουργία την Κυριακή 11 Μαΐου. 
Με τη φροντίδα του ιερατικώς προϊσταμένου, αιδεσιμολογιοτάτου πρωτοπρεσβύτερου π. Μιχαήλ Νεονάκη όλο το πρόγραμμα κύλησε κατά τρόπο άψογο. 
Όλες οι ακολουθίες την παραμονή και ανήμερα τελέσθηκαν σε ατμόσφαιρα κατανυκτική με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και τη συμμετοχή βυζαντινών χορωδιών. Παρόντες ήταν και εκπρόσωποι διαφόρων εκκλησιών, διπλωμάτες, πολιτικοί και δημοτικοί παράγοντες. Μετά τα εγκαίνια ακολούθησε ολοήμερο πανηγύρι στον αύλειο χώρο του ναού, με παραδοσιακά εδέσματα και μουσική και χορούς απ’ όλη την Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails