________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/20/2015

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΚΑ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ (ΦΩΤΟ)


Εκ της Ι. Μητροπόλεως Βελγίου
Με την πρέπουσα τιμή και ιεροπρέπεια τελέστηκε το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015 στον Ιερὸ Ναό Αγίου Φωκά στην Tournai Βελγίου η Θεία Λειτουργία επί τη εορτή του Αγίου Φωκά, προστάτου των ναυτικών και των κηπουρών, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρα και με την παρουσία κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως. 
O Ιερός Ναός αυτός εδόθη πριν ένα χρόνο στην Ιερά Μητρόπολη δια την χρήση της Ενορίας Αγίου Φωκά, μια ενορία που ιδρύθηκε πριν από 11 χρόνια. Λίγο πριν το τέλος της Θ. Λειτουργίας ομίλησε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος κ. Ευάγγελος Ψάλλας αναφερόμενος στη ζωή του Αγίου και στη δύναμη του Τιμίου Σταυρού καθώς και στο πώς ο Άγιος Φωκάς, Επίσκοπος Σινώπης, ήρε τον Σταυρό του και ακολούθησε τον Χριστό. 


Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας ευχαρίστησε όλους για την τιμή που απέδωσαν στον Άγιο με την έλευσή τους και ιδιαιτέρως τους φιλοξενούμενους κληρικούς και τον ιερατικώς προϊστάμενο Πρεσβύτερο κ. Δημήτριο Σανταμούρη, καθώς και την χορωδία που απέδωσε ύμνους στη γαλλική και στην ελληνική γλώσσα. Επίσης εξέφρασε την χαρά του για τη νεοσυσταθείσα γαλλόφωνη ενορία, που εδώ κι ένα χρόνο λειτουργεί στην περιοχή της Tournai και είναι ίσως η μοναδική στην Ορθόδοξη διασπορά η οποία τιμάται στο όνομα του Αγίου Φωκά. Ομίλησε περί της αγάπης της οποίας πρέπει να υπάρχει μεταξύ των ανθρώπων καθώς και για το έργο των χριστιανών το οποίο δεν σταματά μέσα στο Ναό αλλά συνεχίζεται και εκτός αυτού. Προσκάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους στην εις επίσκοπο χειροτονία του νέου βοηθού επισκόπου του Μητροπολίτου Βελγίου, Θεοφιλεστάτου εψηφισμένου Επισκόπου Τρωάδος κ. Πέτρου, η οποία θα λάβει χώρα την ημέρα της Πανηγύρεως του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών, την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015. 
Στη συνέχεια παρατέθηκε δεξίωση για όλους τους παρευρισκόμενους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails