________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/11/2015

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗ ΧΙΟ (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αφίχθη το απόγευμα στη Χίο, μία εκ των Μητροπόλεων των "Νέων Χωρών", 18 χρόνια μετά την πρώτη επίσημη επίσκεψη Του στο νησί, επί μακαριστού Μητροπολίτου Χίου Διονυσίου. 
Ο Πατριάρχης έτυχε θερμής υποδοχής από τις αρχές του νησιού στο αεροδρόμιο και στη συνέχεια έγινε η επίσημη υποδοχή στην Πλατεία Βουνακίου. 
Τον προκαθήμενο του οικουμενικού θρόνου καλωσόρισε και προσφώνησε ο δήμαρχος Χίου, Εμμανουήλ Βουρνούς. Στην αντιφώνησή του, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος "αγκάλιασε" με θέρμη όλους τους πιστούς και αναφέρθηκε στις σχέσεις του νησιού με το Φανάρι, με τις μονές και ιδιαίτερα με τη Σταυροπηγιακή Νέα Μονή, αλλά και στη θρησκευτική παράδοση της Χίου. Εν συνεχεία, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο μητροπολίτης Χίου μετέβησαν στον Δημοτικό Κήπο, όπου ο κ. Βαρθολομαίος συνομίλησε με πρόσφυγες του νησιού και μοίρασε είδη πρώτης ανάγκης από την ιματιοθήκη αγάπης της Μητρόπολης Χίου. 




Ακολούθησε Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Βικτώρων, χοροστατούντος του Πατριάρχου. 
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Κωστής Μουσουρούλης, και τις ένοπλες δυνάμεις ο αρχηγός ΑΣΔΕΝ, Ευάγγελος Μεϊμάρης. Επί της υποδοχής ήταν και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, ο λιμενάρχης Χίου και ο διοικητής της Πυροσβεστικής. 
Την Εκκλησία της Ελλάδος εκπροσωπεί ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας Ευσέβιος, ενώ παρών είναι και ο πρώην μητροπολίτης Βελγίου Παντελεήμων, ο οποίος μετά την παραίτησή του διαμένει στην γενέτειρά του Χίο. 
Στη Χίο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα περιοδεύσει για τέσσερις ημέρες, με αφορμή την εορτή της συνάξεως των Αγίων της Χίου.
φωτογραφίες: politischios





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails