________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/29/2015

Όμιλος προσκυνητών από το Ίλιον στην Κωνσταντινούπολη (φωτό)


Ενορία Αγίου Διονυσίου Ιλίου
Η Ενορία του Αγίου Διονυσίου Ιλίου πραγματοποίησε 7ήμερη προσκυνηματική εκδρομή από 21 έως 27 Οκτωβρίου στην Κωνσταντινούπολη υπό την πνευματική καθοδήγηση του π. Συμεών Αυγουστάκη, εφημερίου του Ιερού Ναού. Στην εκδρομή συμμετείχαν 30 περίπου προσκυνητές, και υπήρξε ιδιαίτερη ευλογία να είναι μεταξύ των προσκυνητών ο π. Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, ο π. Άγγελος Κανέλλος, Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Παναγίας Γοργοεπηκόου Ζεφυρίου, η Επίκουρος Καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής Αθηνών Δρ. Ελένη Γιαννακοπούλου, όπως επίσης ο επιστημονικός συνεργάτης του Ιδρύματος Konrad Adenauer στην Αθήνα κ. Jeroen Kohls. 


Οι προσκυνητές, οι περισσότεροι εκ των οποίων την επισκέπτονταν για πρώτη φορά, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές της Πόλης περιηγούμενοι τα διάφορα μνημεία του Γένους μας, όπως την Αγία Σοφία που προκάλεσε ύψιστη συγκίνηση, τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης ευχόμενοι να επαναλειτουργήσει λίαν συντόμως, τις Βλαχέρνες και το Μπαλουκλί που ομοθυμαδόν έψαλαν με δέος και με σεβασμό στην Ιστορία το «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια». Κατά την επίσκεψη στη νήσο Πρίγκηπο τους δόθηκε η ευκαιρία να παραστούν στα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτου Πριγκηποννήσων κ. Ιακώβου, να του ευχηθούν «Έτη πολλά» και κατά τη Θεία Λειτουργία να γίνουν μέτοχοι της Αβραμιαίας φιλοξενίας του Ιεράρχου του Θρόνου. Επιπλέον, είχαν τη δυνατότητα και την τιμή να γνωρίσουν και να επικοινωνήσουν με το λιγοστό, πλην όμως γεμάτο με πίστη και εθνική συνείδηση Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης. 


Ιδιαίτερη ευλογία και συγκίνηση επεκράτησε κατά την επίσκεψη στο Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας, στο Μαρτυρικό Φανάρι, στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο. Εκεί παρέστησαν στον Εσπερινό, όπου χοροστάτησε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Πατριάρχης του Γένους μας καλωσόρισε τους προσκυνητές στο Φανάρι σχολιάζοντας στη συνέχεια το επίκαιρο πρόβλημα που κυριαρχεί στην Ευρώπη σχετικά με το μεγάλο αριθμό προσφύγων από τη Συρία που εισρέουν στην Ελλάδα.Τόνισε επ’ αυτού ότι εάν δεν παύσει ο πόλεμος στη Συρία, δεν θα παύσει και η προσφυγιά των πονεμένων αυτών ανθρώπων. Στο τέλος έδωσε τις πατρικές και πατριαρχικές του Ευλογίες. 
Μέσα σε λίγες ημέρες, με την άρτια οργάνωση της εκδρομής από την κα Ελένη Μαρίνη από το τουριστικό γραφείο InterflyTravel, οι προσκυνητές γνώρισαν και αγάπησαν την Πόλη. Μετά το άξιο προσκύνημά τους την αποχαιρέτησαν, με μόνη επιθυμία να την επισκεφθούν ξανά πολύ σύντομα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails