________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/20/2016

Κοπή Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Σουηδίας (φωτό)


Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπα, ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης έκοψε την Κυριακή 17 Ιανουαρίου την ετήσια πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα στην αίθουσα δεξιώσεων του ναού. 
Στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ. Κλεόπας, στο τέλος της οποίας μίλησε για τον εορταζόμενο Άγιο Αντώνιο, στα δε παιδιά μίλησε γιά το έθιμο της βασιλόπιτας και ευχήθηκε σε ένα από αυτά να τύχει το χρυσό νόμισμα. Πράγματι, η μικρή Χαρούλα ήταν η τυχερή του 2016. Το χρυσό νόμισμα προσέφερε ο κ. Γεώργιος Κοντορίνης. 
Την Θεία Λειτουργία και την κοπή της βασιλόπιτας παρακολούθησαν ο Πρέσβυς της Ελλάδος Εξοχ. κ. Δημήτριος Τουλούπας, ο Πρέσβυς της Κύπρου Εξοχ. κ. Ανδρέας Κακούρης, συνεργάτες των δύο Πρέσβεων, και πολλοί Έλληνες και Σουηδοί της Στοκχόλμης και των περιχώρων. 
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος με την συνοδεία του μετέβησαν στην Ελληνική Πρεσβευτική κατοικία στη Στοκχόλμη όπου παρακολούθησαν το κόψιμο βασιλόπιτας από τον Εξοχ. κ. Τουλούπα. Το νόμισμα βρήκε το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Στοκχόλκμης κ. Μαριάννα Ανδρικοπούλου. 
Οι φωτογραφίες είναι προσφορά των κ.κ. Νικολάου Κίτσιου και Δημητρίου Καλπακίδη.
Εκ της Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails