________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/19/2016

ΘΕΣΜΟΣ ΟΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ

Ο Πατριάρχης στην Αγία Φωτεινή Σμύρνης, 8.2.2015

ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΟΥΚΟΛΟ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ "ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ" ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ
Του Αριστείδη Βικέτου
Δύο ποιμαντικές επισκέψεις κατ’ έτος στην ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης θεσμοθέτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος ύστερα από πρόσκληση των Δημάρχων και των άλλων κοινωνικών φορέων της περιοχής και αίτημα της Ορθόδοξης Χριστιανικής Κοινότητας της πόλης.
Αρχής γενομένης από πέρσι ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μεταβαίνει στην Σμύρνη κάθε χρόνο το Φεβρουάριο για την εορτή της μνήμης του Αγίου Βουκόλου πρώτου Ιεράρχη της πόλης και το Μάϊο για την μνήμη του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου θα πραγματοποιείται η δεύτερη Πατριαρχική επίσκεψη. Η Πατριαρχική επίσκεψη του Φεβρουαρίου θα γίνει από τις 5-11 του μηνός. 
Την Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, ο Πατριάρχης θα υποδεχθεί την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Παραμυθίας από την Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Όρους και στην συνέχεια θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό Εσπερινό στον ιερό ναό του Αγίου Βουκόλου στην περιοχή Μπασμανέ. Στον ίδιο ναό θα τελεστεί την επομένη, ανήμερα της εορτή του Αγίου, Πατριαρχική Θεία Λειτουργία. Την Κυριακή το πρωί θα χοροστατήσει στο ναΐδριο της Αγίας Φωτεινής.

«Παναγία η Παραμυθία». Αποτοιχισμένη τοιχογραφία στο ομώνυμο παρεκκλήσιο
του καθολικού της Μονής  (ΦΩΤΟ: Μονή Βατοπεδίου)

Το πρόγραμμα της επικείμενης επίσκεψης περιλαμβάνει συναντήσεις με τις τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές, θρησκευτικές τελετές σε ναούς των Ρωμαιοκαθολικών της πόλης, ενώ με το Νομάρχη Σμύρνης, το Δήμαρχο της Πόλης και το μουφτή θα επισκεφθεί το ιστορικό τέμενος της πλατείας Κονάκ στο κέντρο της Σμύρνης. Επίσης, θα κηρύξει την έναρξη του Β΄ Αγιολογικού Συνεδρίου, θα παραστεί στην παρουσίαση βιβλίου του Παρασκευά Συριάνογλου και θα επισκεφθεί αρχαιολογικούς χώρους, το αρχαιολογικό μουσείο Σμύρνης και το κεντρικό Ιστορικό αρχείο της πόλης. 
Τέλος, ο Πατριάρχης θα παρακολουθήσει τη συναυλία που θα δώσει, με την ευκαιρία της επίσκεψης του, στο Μέγαρο Μουσικής της Σμύρνης η καταγόμενη από προσφυγική οικογένεια της πόλης Χάρις Αλεξίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails