________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/13/2016

ΕΥΤΡΑΠΕΛΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ


Από νησί σε νησί τους ζάλισε η θάλασσα! 
Τα όσα αναγράφονται αυτό το διάστημα στις διάφορες ιστοσελίδες για την επικείμενη επίσκεψη του Πάπα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος στη Λέσβο από την μια, και την σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Πανορθοδόξου Συνόδου από την άλλη, δημιουργούν από προβληματισμό έως θυμηδία. Απίθανες προσεγγίσεις, φανταστικά σενάρια, αυθαίρετες ερμηνείες, σχόλια επιπέδου δαπέδου, χολή, μίσος, κακία, υπερβολή, ανοησία και παράκρουση χαρακτηρίζει ένα μεγάλο μέρος από τις διάφορες δημοσιεύσεις. Κάποιες δε ορθόδοξες τοποθετήσεις, ειδικά για τους πρόσφυγες, θα τις ζήλευε και η "Χρυσή Αυγή". Κατά τα άλλα το "πρωτοπόρο" Γραφείο επί των αιρέσεων και παραθρησκειών, της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς ανακάλυψε ήδη τις "σκοτεινές παραμέτρους της εκ νέου επισκέψεως του Πάπα στην Ελλάδα" και συνάμα με άλλους μάγους και φυλάρχους διά "προφητειών" ερμηνεύουν τις προφητείες της Αποκαλύψεως και προειδοποιούν "για σεισμούς, καταποντισμούς, πυρές και μάχαιρες" που θα έρθουν μαζί με τον Πάπα στην Ελλάδα. Έκαναν και ημερίδα για την Μεγάλη Σύνοδο στην οποία συμμετείχε και η "Σύναξη Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών", πρόκειται φαίνεται για νέα εκκλησιαστική τάξη, κάτι σαν εξέδρα η οποία δημιουργήθηκε προφανώς εξ επηρείας εκ του γεγονότος ότι η ημερίδα έγινε σε στάδιο. Άλλοι πάλι το 'ριξαν στην προσευχή για να ακυρωθεί και η επίσκεψη στη Λέσβο και η Αγία και Μεγάλη Πανορθόδοξος Σύνοδος. Κάποιοι άλλοι μη έχοντας κάτι άλλο για να εκφράσουν την αντίθεσή τους και να βγάλουν την "χολή" τους διακήρυτταν ότι αποτελεί προσβολή προς την Εκκλησία και το λαό της Ελλάδος το γεγονός ότι επελέγη η Κρήτη για την σύγκληση της Πανορθοδόξου και όχι η πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους η Αθήνα, ενώ την ίδια στιγμή άλλοι ομοϊδεάτες τους κατηγορούσαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη για "εισπήδηση" επειδή αποφασίστηκε η σύγκληση της Συνόδου σε κανονικό έδαφος του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Και όλα αυτά βέβαια στοχεύουν στην επιβολή του "Οικουμενισμού" και της "Πανθρησκείας". 
Αυτά και άλλα πολλά ευτράπελα είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε γιατί κάποιοι κληρικοί και λαϊκοί την είδαν ξαφνικά σωτήρες και ομολογητές και διδάσκαλοι και αυθεντίες, αλλά και μεγάλοι κανονολόγοι. Το γεγονός ότι και πάλι, όπως πάντα, θα "μείνουν μπουκάλα" κατά το κοινώς λεγόμενο, δεν τους ενδιαφέρει όπως τίποτα δεν τους ενδιέφερε μέχρι τώρα. Μόνο τζερτζελές να γίνεται! 
Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Φραγκουλάκης 
Αννόβερο-Γερμανίας

1 σχόλιο:

  1. Ο άγιος Φθιώτιδος κ.κ. Νικόλαος είπε τα εξής σχετικά με την επίσκεψη του Πάπα στη Λέσβο:

    "Η παρουσία είναι για εντυπωσιασμό και για μια εικόνα ενότητας των χριστιανών, ανατολής και δύσεως, κακό δεν είναι. Ούτε θα μολυνθεί η Εκκλησία και το δόγμα, ούτε θα συλλειτουργήσουν ούτε τίποτα...Μια επίσκεψη είναι και το θέμα είναι ότι κινδυνεύει η Ελλάδα και πρέπει να βρούμε κάθε τρόπο να δώσουμε σωσίβια για να μπορεί να μην ναυαγήσει η πατρίδα μας, η Ελλάδα. Ας αφήσουμε τις γκρίνιες και ο καθένας βγάζει τώρα τα συμπερασματά του...Τώρα βουλιάζει το βαπόρι που λέγεται Ελλάδα και πρέπει να ζητήσουμε πάσα βοήθεια. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχει την αίγλη του. Μία αίγλη από έναν «φυλακισμένο» Πατριάρχη. Μην βλέπετε που περιοδεύει, εκείνος ξέρει πως ζει στο Φανάρι και είναι ντροπή να αρχίσουμε να πετροβολούμε έναν «μελλοθάνατο» Πατριάρχη...Πρέπει να ξυπνήσουμε και να αφήσουμε τον επαρχιωτισμό και την απομόνωση. Η παρουσία των τριών θρησκευτικών ηγετών ωφέλεια θα βγάλει, δεν παθαίνει τίποτα η Ορθοδοξία από μία επίσκεψη".

    Ώριμες σκέψεις, χωρίς να κινούνται στα άκρα..... άξιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails