________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/04/2016

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ (ΦΩΤΟ)


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Το ετήσιο προσκύνημα του στην Καππαδοκία πραγματοποιεί και φέτος ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αυτό το Σαββατοκύριακο, 4 και 5 Ιουνίου 2016. 
Τον Πατριάρχη συνοδεύουν ο Αρχιεπίσκοπος Καντουαρίας και Πριμάτος πάσης Αγγλίας Justin Portal Welby, κληρικοί του Πατριαρχείου, ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και πολλοί πιστοί που έλκουν την καταγωγή τους από την Καππαδοκία. 
Ο βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος υποδέχθηκε τον Πατριάρχη στη Νεάπολη της Καππαδοκίας, έγραψε πριν λίγο στον λογαριασμό του στο twitter: "Οι αρχές δεν έδωσαν τελικά άδεια για τον εσπερινό στο Μισθί.." 
Είχε προγραμματισθεί ο Πατριάρχης να τελέσει τον εσπερινό του Σαββάτου 4 Ιουνίου 2016 στην ανακαινισμένη επιβλητική εκκλησία των Αγίων Βασιλείου και Βλασίου στο Μισθί της Νίγδης, την πάλαι ποτέ μεγαλώνυμη ελληνορθόδοξη κοινότητα της Καππαδοκίας. 
Όμως τελικά ο Εσπερινός έγινε αλλού, όπως μας πληροφορεί ο Αρχιεπίσκοπος Καντουαρίας στον προσωπικό του λογαριασμό του στο twitter: 


Αύριο Κυριακή 5 Ιουνίου 2016, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη ξακουστή κωμόπολη της Σινασού, την αποκαλούμενη και «διαμάντι της Ανατολής». Την ονομασία είχαν δώσει Έλληνες διανοούμενοι για την ομορφιά της και για την καθαρότητα της ελληνικής γλώσσας που μιλιόταν από τους κατοίκους της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails