________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/10/2016

Η 3η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ 24ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΟΣ ΣΤΟ BOSE


Bose, του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Στην πρωινή συνεδρία της Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου 2016, του 24ου Διεθνούς Συνεδρίου Ορθοδόξου Πνευματικότητος, εδώ στη Μονή του Bose, πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες εισηγήσεις: 
- «Μαρτυρολόγιον 20ού αιώνα. Η Ορθόδοξος Εκκλησία της Γεωργίας», από την Tamara Grdzelidze, πρέσβειρα της Γεωργίας στο Βατικανό και με μεγάλη εμπειρία στις διορθόδοξες και διαχριστιανικές σχέσεις. 
- «Μία κοινότητα εν μέσω διωγμού. Πατήρ Aleksandr Glagolev (1872-1937)», από τον Konstantin Sigov, από το Κίεβο. 
- «Η Μαρτυρία αγάπης και ελέους της μεγάλης δουκίσσης Ελισαβέτας Φεοντόροβνα», από την Lidya Golovkova (Μόσχα). Στη συνεδρία προήδρευσε η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Βασιλική Σταθοκώστα. 


Στην απογευματινή συνεδρία, κατά την οποία προήδρευσε ο Παντελής Καλαϊτζίδης, διευθυντής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου, έγιναν οι εξής εισηγήσεις: 
- «Η δίωξις ένεκεν Χριστού ως δεσμός κοινωνίας. Ο μοναχός Nicolae Steinhardt και το Ημερολόγιο ευτυχίας». Την εισήγηση του Bogdan Tataru – Cazaban – ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί στο συνέδριο, ανέγνωσε ο π. Michel Van Parys, από την Grottaferrata. Ο π. Michel είχε γνωρίσει προσωπικά τον μακαριστό Nicolae Steinhardt, και κατέθεσε και την προσωπική του εμπειρία από αυτόν τον σπουδαίο κοσμοπολίτη χριστιανό και διανοούμενο του 20ου αιώνα. 
Ο Παντελής Καλαϊτζίδης κάλεσε τον παρόντα Μητροπολίτη Ιωσήφ, του Πατριαρχείου Ρουμανίας στην Ευρώπη, να μεριμνήσει για την έκδοση των κηρυγμάτων του Steinhardt σε ευρωπαϊκή γλώσσα, γιατί αυτό θα είναι μια πραγματική συμβολή στην σύγχρονη θεολογία. 
- «Μάρτυρες και ομολογητές της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Βουλγαρίας επί κομμουνιστικού καθεστώτος», από την Daniela Kalkandjieva, από την Σόφια. 
- «Μάρτυρες κοινωνίας στην Εκκλησία της Αρμενίας», από τον π. Shahe Ananyan (Etchmiandrin). 
Στην απογευματινή συνεδρία προσήλθε και ο καρδινάλιος Kurt Koch, Πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για την προώθηση της Ενότητος των Χριστιανών. 
Μετά από κάθε συνεδρία έγινε συζήτηση μεταξύ των συνέδρων, με την κατάθεση ουσιαστικών προβληματισμών και τοποθετήσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails