________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/07/2016

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ BOSE - ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ


Bose, του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου
Στο Μοναστήρι του Bose, στην Β. Ιταλία, ξεκίνησε σήμερα το 24ο Διεθνές Συνέδριο Ορθοδόξου Πνευματικότητος, με το γενικό θέμα: "Μαρτύριο και Κοινωνία".
Στην εναρκτήρια συνεδρία, ο εκπρόσωπος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας, ανέγνωσε το Μήνυμα του Πατριάρχου προς το Συνέδριο. Το παραθέτουμε στη συνέχεια.


Του Πατριαρχικού Μηνύματος προηγήθηκε η εμπνευσμένη προσλαλιά του Ηγουμένου της Μονής Bose Enzo Bianchi,  και μετά το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχου ακολούθησαν:
- Το μήνυμα του Μητροπολίτου Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνος, Προέδρου του Τμήματος των Εκκλησιαστικών Εξωτερικών Υποθέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, το οποίο ανέγνωσε ο Επίσκοπος Bogorodsk Αντώνιος. 
- Το μήνυμα του Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονουφρίου, το οποίο ανέγνωσε ο Μητροπολίτης Poltava Φίλιππος. 
- Το μήνυμα του Καρδιναλίου Πιέτρο, υπουργού Εξωτερικών του Βατικανού, που μετέφερε τις θερμές ευχές του Πάπα Φραγκίσκου και το οποίο ανέγνωσε ο Ηγούμενος Enzo Bianchi. 
Και το πρώτο μέρος της πρωϊνής συνεδρίας τελείωσε με την ομιλία του Πατριάρχου Αντιοχείας Ιωάννου, την οποία ανέγνωσε ο π. Πορφύριος, διευθυντής της Θεολογικής Σχολής του Μπαλαμάντ στο Λίβανο. 
Το παρατεταμένο χειροκρότημα των συνέδρων μετά την ομιλία του Πατριάρχου Αντιοχείας, έδειξε ότι συμμερίζονται την αγωνία και το συνεχιζόμενο μαρτύριο των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής.
Το Συνέδριο παρακολουθούν περίπου 250 άτομα - κυρίως Ορθόδοξοι - από πολλές χώρες του κόσμου.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails