________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/24/2016

Η ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 25ΕΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ 
ΙΕΡΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ 
Μετά από ομόφωνη Απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, σύσσωμη η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Κρήτης, εκτός του Σεβ. Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου, κωλυθέντος εκτάκτως, μετέβη στην Κωνσταντινούπολη το διήμερο, 21 και 22 Οκτωβρίου 2016 και έλαβε μέρος στους εορτασμούς της συμπληρώσεως είκοσι και πέντε (25) ετών Πατριαρχίας της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. 
Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, το Σάββατο, 22 Οκτωβρίου, μετά από την Πατριαρχική Χοροστασία, στην οποία έλαβε μέρος «εν συγχοροστασίᾳ» , έγινε δεκτή από τόν Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, σε κατ’ ιδίαν ακρόαση, καί εξέφρασε την χαρά της Ιεραρχίας, του Ιερού Κλήρου, των Μοναστικών Αδελφοτήτων και του φιλογενούς Κρητικού Λαού για τη συμπλήρωση αυτής της σημαντικής επετείου στη πορεία και μαρτυρία της Μητρός Εκκλησίας, υπέβαλε δέ στον Παναγιώτατο, τα σεβάσματα, την αφοσίωση και την αγάπη του πληρώματος της Εκκλησίας Κρήτης, «ναυαρχίδος» του Πανσέπτου Οικουμενικού Πατριαρχείου. Επίσης, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, παρουσίασε στον Παναγιώτατο το νέο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο, ο οποίος έλαβε την Πατριαρχική ευχή στο ξεκίνημα της Αρχιερατικής του Διακονίας. 
Ο Παναγιώτατος εξέφρασε τη χαρά Του για τη συμμετοχή της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου και παραλλήλως διετύπωσε τις ευχαριστίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς την Εκκλησία της Κρήτης, για την ουσιαστική συμβολή της στην πραγματοποίηση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, αλλά και την πολύτιμη εν γένει προσφορά και μαρτυρία Της, ευχήθηκε δέ μακρά και πολύκαρπη Αρχιερατεία στο νέο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο.
Ηράκλειο, 24 Οκτωβρίου 2016 
Από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails