________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


7/19/2017

Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ)


Την Κυριακή 16 Ιουλίου 2017, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και η συνοδεία Του αφίχθησαν στο χώρο της κατασκήνωσης της Νήσου Πρώτης. 
Μετά την Πατριαρχική Χοροστασία, ακολούθησε η γιορτή των παιδιών. Τα μικρά Ρωμιόπουλα, με τη στοργική και επιμελημένη καθοδήγηση των ομαδαρχισσών τους, παρουσίασαν παραδοσιακά τραγούδια, σόλο εκτελέσεις, παραδοσιακούς χορούς, ενώ οι διακριθέντες στο διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής ανέγνωσαν ενώπιον του Πατριάρχη τα κείμενά τους.
Ο Παναγιώτατος, στο κλείσιμό Του, επεσήμανε τον κομβικής σημασίας ρόλο της Παιδόπολης στο θέμα της κατάκτησης της ελληνικής γλώσσας και της καλλιέργειας της Παιδείας μέσα από τρόπους παιγνιώδεις και ευχάριστους. Ο Παναγιώτατος αφού ευχαρίστησε πάλι το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και τα στελέχη για την αποδεδειγμένη αγάπη και αφοσίωσή τους στη Μητέρα Εκκλησία, ευχήθηκε η συνεργασία αυτή να είναι πολυετής και πολυανθής. 
Παρόντες ήταν ο Προηγούμενος στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Πάτμου Αρχιμανδρίτης Αντύπας, ο Γενικός Πρόξενος κ. Ευάγγελος Σέκερης μετά της οικογενείας αυτού, ο κ. Παντελής Βίγκας Μέγας Άρχων Χαρτοφύλαξ της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, ο Δήμαρχος Besiktas MURAT HAZINEDAR, ο Δήμαρχος Πριγκηποννήσων ATILLA AYTAC, ο κ. Κωνσταντίνος Δεληκωνσταντής, Άρχοντας Διδάσκαλος του Γένους, Καθηγητής Πανεπιστημίου, εξ Αθηνών, ο κ. Βύρων Ματαράγκας, Δρ. Διεθνολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπαχτσέ Σεχίρ.
Με πληροφορίες και υλικό από την Ι. Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails