________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/19/2017

Επίσκεψη του Αναπληρωτή Βοηθού Υπουργού Εξωτερικών των Η.Π.Α. Jonathan Cohen στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ενημερωτικό Δελτίο 
Από το Γραφείο Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου 
Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, πραγματοποίησε την Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου, ο Αναπληρωτής Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α., κ. Jonathan Cohen, αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές και ευρασιατικές υποθέσεις. 
Ο κ. Cohen, ο οποίος συνοδευόταν από στελέχη του Γενικού Προξενείου των ΗΠΑ, έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. 
Κατά τη διάρκεια της συναντήσεώς τους, που διήρκεσε περίπου μία ώρα, συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Ομογένεια της Πόλης και τους Ορθοδόξους πιστούς στην χώρα. Επίσης, τέθηκε το ζήτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, που παραμένει κλειστή από το 1971 και την οποία ο κ. Cohen θα επισκεφθεί αύριο, Παρασκευή, αλλά και θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος όπως οι πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Θρόνου για την ευαισθητοποίηση της Παγκόσμιας Κοινής Γνώμης για την ανάγκη διαφύλαξης της Δημιουργίας και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος καθώς και για το Διαθρησκειακό διάλογο που έχει ως στόχο την προώθηση της ειρηνικής συνύπαρξης και της καταλλαγής μεταξύ διαφορετικών λαών και πολιτισμών. 
Σ’ αυτό το πλαίσιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης ενημέρωσε τον υψηλό επισκέπτη ότι θα συμμετάσχει στο σχετικό συνέδριο που οργανώνει ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, κ. Ν. Κοτζιάς στην Αθήνα στο τέλος του μηνός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails