________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/22/2017

ΝΕΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ (ΦΩΤΟ)


Εορταστική συνάντηση φίλων κοινότητας του Νεοχωρίου 
Παρουσίαση νέου ευρωπαϊκού προγράμματος 
Σε μια εορταστική συνάντηση φίλων της κοινότητας του Νεοχωρίου, παρουσιάστηκε την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017, το βράδυ, το νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα του ΣΥΡΚΙ «Γεφυρώνοντας το χάσμα του παρελθόντος, χτίζοντας μαζί ένα κοινό μέλλον» στην αίθουσα της εκκλησίας της Παναγίας Κουμαριωτίσσης. 
Ο πρόεδρος της κοινότητας και υπεύθυνος του προγράμματος κ. Λάκης Βίγκας καλωσόρισε τους φίλους της κοινότητας και του προγράμματος. "Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε στην κα Μαρίνα Δρυμαλίτου για την μέχρι τώρα ενεργή δράση της στην ομογένεια αλλά και τη συμβολή της στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. 
Η κα Δρυμαλίτου με τη σειρά της τόνισε τη σημασία αυτών των προγραμμάτων και ευχήθηκε να είναι η αρχή για πολλά τέτοια προγράμματα". Με συντομία ενημέρωσε τον κόσμο για τους στόχους και τις εργασίες του προγράμματος και σημείωσε την ανάγκη που υπάρχει για ένα τέτοιο πρόγραμμα καθώς ήδη από τις πρώτες δράσεις που έχουν υλοποιηθεί παρατηρείται ότι οι νέοι της Τουρκίας δεν έχουν επαφή με τις μειονότητες. 


Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο π. Αγαθάγγελος, Ιερατικώς Προϊστάμενος της Κοινότητας Νεοχωρίου, ο οποίος με τη σειρά του καλωσόρισε τον κόσμο και συνεχάρη την ομάδα του προγράμματος για τη συνολική προσπάθεια τους και την υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος. Τόνισε μάλιστα, ότι το πρόγραμμα αυτό, υπηρετεί και το μήνυμα που πρέπει να διαδίδουμε τις μέρες αυτές των Χριστουγέννων, τη γεφύρωση των διαφορών και την ομόνοια μεταξύ των ανθρώπων και κατ’ επέκταση των λαών. 


Έπειτα, ο κ. Μιχάλης Χανούτογλου, υπεύθυνος του εκτελεστικής ομάδας της κοινότητας, με μία σύντομη αλλά περιεκτική παρουσίαση, μας έδωσε πληροφορίες για την εκκλησία και την κοινότητα, τις εργασίες που έχουν γίνει ήδη στον χώρο αλλά και γι΄ αυτές που υλοποιούνται την περίοδο αυτή.
Την παρουσίαση ολοκλήρωσαν, ο Sevan Ataoğlu, υπεύθυνος των δράσεων και η Στέλλα Καραχριστιανίδου, υπεύθυνη επικοινωνίας του προγράμματος. Οι δύο υπεύθυνοι του προγράμματος παρουσίασαν το εργαστήρι που υλοποιήθηκε το καλοκαίρι με νέους-μέλη των μειονοτήτων, την ταινία και το video spot που έχουν δημιουργηθεί στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος, καθώς και την τελευταίο εργαστήρι που πραγματοποιήθηκε με Τούρκους φοιτητές. 


Τον λόγο πήραν και ο κ. Sercan Tekin, σκηνοθέτης του video spot, που εξήγησε στον κόσμο την ιδέα πάνω στην οποία σκέφτηκε το σενάριο του video spot καθώς και ο κ Mesut Tufan, ένας από τους δύο σκηνοθέτες της ταινίας, που μας περιέγραψε τις εντυπώσεις του από τα γυρίσματα. Ο κ. Ataoglu και η κα Καραχριστιανίδου, κατά την παρουσίαση τους, τόνισαν ότι μέσα από τις δράσεις του, το πρόγραμμα στοχεύει στην καλύτερη επικοινωνία μεταξύ της τουρκικής κοινωνίας και των μειονοτήτων. Επιδιώκουν, δηλαδή, να δημιουργήσουν εκείνες τις συνθήκες που ευνοούν τον πολιτιστικό διάλογο, ο οποίος με τη σειρά του θα ενισχύσει τον σεβασμό και την κατανόηση προς τις μειονότητες. Επίσης, οι δράσεις αυτές δίνουν τη δυνατότητα στις ίδιες τις μειονότητες να προβάλλουν και αυτές τη δική τους οπτική στις σε προβληματικές καταστάσεις, τόσο σε μειονοτικά θέματα όσο και σε θέματα που σχετίζονται με την κατάσταση της χώρας στην οποία ζουν και είναι πολίτες. Ακόμα, υπογράμμισαν ότι μέσω του προγράμματος, δίνονται ευκαιρίες στις μειονότητες να συνεργαστούν και να αναπτύξουν κοινές λύσεις καθώς αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα και μοιράζονται κοινά συναισθήματα και προβληματισμούς.

"ΗΧΩ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ" - 22.12.2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails