________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


2/26/2018

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)


Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών. 
Στο Διορθόδοξο συλλείτουργο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας με συλλειτουργούς δυο από τα μέλη της Επισκοπικής Συνέλευσης του Μπενελούξ, τον Αρχιεπίσκοπο Σίμωνα (Πατριαρχείο Μόσχας) και τον Επίσκοπο Δοσίθεο (Πατριαρχείο Γεωργίας) καθώς και πλειάδα πρεσβυτέρων και διακόνων των διαφόρων Ορθοδόξων Παρουσιών στο Βέλγιο. 
Κατά την Θεία Λειτουργία έψαλλαν πέντε χορωδίες, η βυζαντινή του Μητροπολιτικού Ναού, η πολυφωνική των ενοριών της Φλάνδρας, η Ρουμανική, η Γεωργιανή και η Πολωνική, οι οποίες απέδωσαν με τρόπο μοναδικό τους ύμνους, καθεμιά στο ύφος, την γλώσσα και την παράδοση της, μαρτυρώντας έτσι την ενότητα της Ορθοδοξίας παρά τις διαφορετικές καταβολές. 


Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου κ. Dominique Verbeke, ο οποίος ανέπτυξε το χωρίο "έρχου και ίδε", το κάλεσμα του Φιλίππου προς τον Ναθαναήλ, από την ευαγγελική περικοπή της ημέρας. Ένα κάλεσμα διαχρονικό που στέλνεται στον κάθε άνθρωπο, προσκαλώντας τον να γευθεί και να ζήσει το μυστήριο της κοινωνίας του με τον Θεό. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτανεία των ιερών εικόνων, εντός του Ναού, και η ανάγνωση του Συνοδικού της 7ης Οικουμενικής Συνόδου. 
Ο προεξάρχων Μητροπολίτης Βελγίου αφού ευχαρίστησε τους συλλειτουργούς αρχιερείς, τους ιερείς και τους διακόνους, την Ηγουμένη της Ιεράς Μονής του Άστεν Ιωάννα και την συνοδεία της, τα μέλη των χορωδιών για την αρμονία και την καλή τους οργάνωση, απηύθυνε ευχαριστίες προς τους παρόντες διπλωμάτες, την Πρέσβη της Ελλάδος κ. Ελευθερία Γαλαθιανάκη, τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Alexander Tokovinin και την Πρέσβη της Σερβίας στο Βέλγιο κ. Ana Hrustanovic, τους στρατιωτικούς εκπροσώπους της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ με επικεφαλής τον Αντιστράτηγο Νικόλαο Ζαχαριάδη, τους εκπροσώπους των διαφόρων κοινοτήτων των Βρυξελλών και τον κόσμο που κατέκλυσε τον Ναό για την μεγάλη αυτή πανήγυρη της Εκκλησίας. 
Ακολούθησε πλούσια δεξίωση στο Ενοριακό Κέντρο του Ναού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails