________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


2/27/2018

"YANYANA" - ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018, η πρώτη προβολή της ταινίας «Yanyana», που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του προγράμματός μας και σκηνοθετήθηκε από τους Enis Riza και Mesut Tufan, στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Σαρίγιερ Yaşar Kemal. 
Στην πρεμιέρα παρευρέθηκαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο δήμαρχος του Δήμου Σαρίγιερ Şükrü Genç, ο αρχιεπίσκοπος Aram Ateşyan, η δικηγόρος Kezban Hatemi, οι εκπρόσωποι της επιτροπής της ΕΕ, πρόξενοι ευρωπαϊκών χωρών, αντιπρόσωποι θρησκευτικών ηγετών, πρόεδροι μειονοτικών βακουφιών καθώς και φίλοι του προγράμματος. 
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση του προγράμματος από τους Dani Baran και Ευρυδίκη Πίγγου,οι οποίοι τόνισαν τους στόχους των δράσεων μας καθώς επίσης ενημέρωσαν το κοινό για τις δράσεις που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα. 


Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε, ο υπεύθυνος του προγράμματος κ. Λάκης Βίγκας, ο οποίος υπογράμμισε ότι μέσω αυτού του προγράμματος δημιουργείται μια πλατφόρμα επικοινωνίας, απαραίτητη για να ξεπεραστούν οι φόβοι, οι δισταγμοί και οι πιθανές προκαταλήψεις που υπάρχουν απέναντι στις μειονότητες εξαιτίας της έλλειψης επικοινωνίας. 


Στο ίδιο κλίμα, συνέχισε και η Prof. Dr. Εύα Σαρλάκ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής που τόνισε την σημασία της "κουλτούρας της μνήμης" η οποία προβλέπει την σύνδεση του παρελθόντος με το μέλλον. Γι΄αυτό, όπως δήλωσε και η κα Σαρλάκ, πρέπει να αποτελεί κοινή στρατηγική όλων μας η προστασία της πολιτιστικής ποικιλομορφίας ως μια κληρονομιά του παρελθόντος. 


Με την ολοκλήρωση των ομιλιών, προβλήθηκε η ταινία η οποία παρουσιάζει τις σκέψεις, τις μνήμες και τους προβληματισμούς μειoνοτικών μελών από την Πόλη, την Σμύρνη, την Ίμβρο, το Μάρντιν και την Αντιόχεια. Με αφορμή μια συνάντηση φίλων γύρω από ένα τραπέζι, οι θεατές έχουν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά και να γνωρίσουν καλύτερα τις μειονότητες. 
Την εκδήλωση έκλεισε ο δήμαρχος του Σαρίγιερ Şükrü Genç που φιλοξένησε και τη δράση μας, συγχαίροντας την ομάδα μας για την ταινία και δίνοντας ιδιαίτερη βάση στο μότο του προγράμματος λέγοντας ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη να είμαστε κοντά ο ένας στον άλλο παρά τις πολιτιστικές διαφορές μας. 


Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ακολούθησε κοκτέιλ όπου οι παρευρισκόμενοι αντάλλαξαν απόψεις και εξέφρασαν τη συγκίνηση που τους προκάλεσε η ταινία. Ιδιαίτερα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος συνεχάρη την ομάδα για τις επιτυχημένες προσπάθειές τους και τόνισε την ανάγκη για παρόμοιες δράσεις. 
Η ομάδα του προγράμματος ευχαριστεί θερμά για την υποστήριξή τους τον δήμο Σαρίγιερ και τον δήμαρχο Şükrü Genç, τον Maxime Montagner, υπεύθυνο της ΕΕ για το πρόγραμμά μας, τον πρόεδρο, κ. İskender Şahingöz και το διοικητικό συμβούλιο του βακουφιού της αρμένικης εκκλησίας Μεσοχωρίου Surp Asdvadadzin, που ήταν ο χορηγός της εκδήλωσής μας, το διοικητικό συμβούλιο του ΣΥΡΚΙ, καθώς και όλους τους καλεσμένους που παρευρέθηκαν σε αυτήν την όμορφη βραδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails