________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/16/2012

ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΥΦΗΜΙΑΣ


Ρεπορτάζ-φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας 
Η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ευφημίας, της οποίας το ευωδιάζον λείψανο φυλάσσεται στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, εορτάστηκε σήμερα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. 
Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Ικονίου Θεόληπτος και παρέστησαν συμπροσευχόμενοι, στο Ιερό Βήμα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, οι Μητροπολίτες Θεοδωρουπόλεως Γερμανός και Κερκύρας Νεκτάριος και ο Επίσκοπος Δορυλαίου Νίκανδρος από την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας. Επίσης παρέστησαν Άρχοντες του Θρόνου, ο βουλευτής και πρώην υφυπουργός Μάρκος Μπόλαρης μαζί με την οικογένειά του και πλήθος πιστών. 
Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσκύνησε το ιερό λείψανο της Αγίας, διένειμε το αντίδωρο και έδωσε την ευλογία του στους πιστούς.


Ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος με τον Οικουμενικό Πατριάρχη
Η οικογένεια του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μάρκου Μπόλαρη με τον Πατριάρχη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails