________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/19/2016

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)


Σε μια ατμόσφαιρα μεγάλης χαράς και αδελφοσύνης, o Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016, τον Καθεδρικό Ναό του Σαν Λορέντζο στην Περούτζια, όπου τον υποδέχθηκε ο Καρδινάλιος Gualtiero Bassetti, με τον Αρχιεπίσκοπο Renato Boccardo, και άλλους Ρωμαιοκαθολικούς κληρικούς. Τον υψηλό επισκέπτη υποδέχθηκαν όσοι ήσαν παρόντες, με ένα ζεστό παρατεταμένο χειροκρότημα. 
Ο Πατριάρχης, συνοδευόμενος από τον Καρδινάλιο, σταμάτησε μπροστά από την όμορφη εικόνα της Παναγίας της Χάριτος, σε έναν από τους κίονες του ναού, και στη συνέχεια έφτασε στο πρεσβυτέριο.
Παρουσία των Επισκόπων της Umbria, εκπροσώπων των Ορθοδόξων Εκκλησιών και άλλων χριστιανικών δογμάτων και εκπροσώπων άλλων θρησκειών που συμμετέχουν στη Διεθνή εκδήλωση της Ασίζης «Δίψα για την Ειρήνη. Θρησκείες και Πολιτισμοί σε Διάλογο», ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος πραγματοποίησε ομιλία, η οποία επικεντρώθηκε στην ειρήνη, τονίζοντας, επίσης, και τη χριστιανική μαρτυρία του Αγίου Λαυρεντίου του μάρτυρος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails